Lashing & Securing

Lashing&Securing betekent dat uw cargo op een kwalitatieve manier van haven A naar haven B wordt getransporteerd. Een veilig en zorgeloos transport aan boord van schepen kan alleen gebeuren door het inschakelen van een professionele lashingpartij.

Zowel conventioneel stukgoed of breakbulk, bijvoorbeeld staalproducten zoals plaatstaal, coils, profielstaal en staaldraad, als general cargo zoals kisten, kratten, auto’s, jachten, vrachtwagens, bussen, heavy lifts, trafo’s, etc. worden door ons ladingsvast gemaakt. Ook lading die niet in breakbulk, maar in containers wordt verscheept, zetten wij voor u vast. Dit zowel in gesloten units als op flatracks.

Onze mensen zijn gespecialiseerd in het vastzetten van uw lading en ze voeren dit uit volgens de geldende regels, IMO standaards en/of volgens uw eigen aanwijzingen.

Om uw lading vast te maken, kunnen we een beroep doen op verschillende soorten materiaal. Naargelang de aard van de lading en in samenspraak met de klant en de kapitein van het schip wordt de keuze bepaald. Door onze grote voorraad binnen Interlashing hebben we een ruime keuze aan kettingen (tot breekkracht 20 ton), spanbanden (tot breekkracht 10 ton), luchtzakken (airbags), staaldraad (tot 26 mm diameter), touwen, D-ringen, twistlocks, bridgefittings en containerbars.

Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van houtproducten. Zo moet tussen de lading stuwhout worden gelegd om het schuiven van de lading te voorkomen. Bij houtproducten is het belangrijk om de bestemming van het schip te kennen. Zo zijn er diverse bestemmingen waarvoor alle houtproducten behandeld moeten zijn om alle ongedierte dat er in zit te verdelgen (ISPM 15).

Seafastening

Voor het zeevasten van zeer grote objecten zoals onderdelen van boorplatforms en windmolens op bijvoorbeeld pontons hebben wij ervaren, gediplomeerde medewerkers in dienst. Zij weten wat er komt kijken bij het plaatsen en vastzetten van deze constructies.

ontwerp & realisatie: Mecano.nl creatieve communicatie